לא רק פירות יבשים: מגוון סוגי מגשי אירוח לט"ו בשבט

לא רק פירות יבשים: מגוון סוגי מגשי אירוח לט"ו בשבט

ראש השנה לאילנות הינו חג בו אנו מוקירים תודה לטבע. חג זה נחגג במיוחד בתאריך ט"ו בשבט ממנו קיבל את שמו הנפוץ מכיוון שזוהי העונה המתאימה ביותר לשתילה של עצים חדשים. חג זה מתאים במיוחד לחגיגות בטבע כשמזג האוויר מאפשר ובמידה ותשתלו עץ בגינה תוכלו לדעת בדיוק בן כמה הוא עם כל שנה ושנה שחולפת. מקור המנהג לאכול פירות יבשים בט"ו בשבט הינו עוד כאשר בני ישראל היו בתפוצות. מכיוון שבחג זה נהוג לאכול מפירותיה של אדמת ישראל ויהודי התפוצות לא יכלו להשיג פירות טריים, לקראת ט"ו בשבט היו מיובשים פירות לצורך שליחתם אל יהודי התפוצות. מה עוד מתאים להגיש במהלך ט"ו בשבט?

גם למי שמבקש לאכול מפירותיה של אדמת ישראל, מגוון מגשי אירוח המתאימים במיוחד לטו"ו בשבט.

אנטיפסטי

כאשר מקור הירקות שבאנטיפסטי הינו בארץ ישראל, הרי שזהו תואם את הנהוג בחג ט"ו בשבט. אנטיפסטי מאפשר את קיום מנהגי ט"ו בשבט גם במהלך המנה העיקרית ובארוחת הצהריים.

פוקאצ'ה

מגשי אירוח עמוסי בפוקאצ'ות הינם מתאימים במיוחד לט"ו בשבט. את הפוקאצ'ות נהוג לרוב להגיש עם ירקות מבושלים או מטוגנים ובמידה ותזמינו את הפוקאצ'ות עם ירקות שמקורן בארץ ישראל הרי שראש השנה לאילנות נחגג במיטבו.

מגשי לביבות

לביבות צמחיות מתאימות מאוד לט"ו בשבט מסיבות רבות. ראשית, כאשר מדובר בלביבות צמחיות הרי שהחג נחגג במלואו. שנית, ללביבות ישנו אפקט ממלא ומשביע יותר מאשר לפירות וירקות ומסיבה זו הלביבות הצמחיות ניתנות להגשה כמנה עיקרית או לצידה.

כריכונים

במידה והנכם חוגגים את חג הט"ו בשבט בפיקניק חגיגי, מגשי כריכוני ביס ומגשים בסגנון פינגר פוד יכולים להתאים לכם במיוחד. הכריכונים מאפשרים ליהנות ממנות קטנות מלאות בכל טוב מאדמת ארץ ישראל ובאותו זמן אין צורך לפתוח בארוחה חגיגית ואפשר להמשיך בנטיעות.

מגשי עוגיות אגוזים

אגוזים הינם מאכלים מזינים ולדעת רבים טעימים ביותר. ניתן להכין עוגיות אגוזים מלוחות ומתוקות כאחד וכך לנשנש בין הארוחות, להוציא את מגשי העוגיות לאורחים המגיעים מוקדם וליהנות מפירות האדמה.